İnstagram Hesabınızda Önemli 4 Gizlilik Ayarı!

  • Ana Sayfa / İnstagram / İnstagram Hesabınızda Önemli…

İnstagram Hesabınızda Önemli 4 Gizlilik Ayarı!

Artık öyle bir konuma geldik ki hayatımızın her detayını online ortamlarda paylaşır hale geldik bunun içinde sosyal medya kanalları üzerinde gizlilik ayarları önemli oluyor. Biz bu makalemizde İnstagram’dan bahsedeceğiz ancak biliyoruz ki tüm sosyal medya uygulamaları gizlilik ayarlarına önem veriyorlar. fakat çok azımız bunu biliyor ya da kullanıyoruz. Yeni medya ajansı olarak bizde bu ayarlara dikkat çekmek adına size gizlilik konusunda hatırlatma yapalım istedik.

İnstagram’ın kullanım amacı tamamen fotoğraf ve video paylaşımı olduğundan dolayı daha iyi bir kullanım sağlamak isteniyorsa o zaman gizlilik ayarının gözden geçirilmesi şart.

Gizli  Profil

İlk bahsedeceğimiz şey profilinizin gizliliği. İnstagram’ a kayıt olan herkesin bu ayrı ilk başta herkese açık olarak sunulur. Yani siz bir paylaşım yaptığınız zaman İnstagram’ı kullanan herkes sizin paylaşımlarınızı görebilir, beğenebilir ya da yorum yapabilir. Fakat siz bunu değiştirir ve profilinizi gizli bir h

ale getirirseniz o zaman sizin onaylamadığınız hiç kimse de fotoğraf ya da videolarınızı da göremeyecektir.

Takipçi silme

Profilinizi gizli ayara aldığınız zaman istemediğiniz çok kişinin de sizi takip ettiğini görebilir ve bundan rahatsızlık duyabilirsiniz.  Eğer ki böyle bir durumda onlardan şikâyetçiyseniz tek bir tuşa dokunarak manüel olarak silebiliyorsunuz. Üstelik takipçilerinizin bundan haberi dahi olmayacak. Bunun için izlemeniz gereken yol ise şu şekildedir.

Profilinize gidiyorsunuz ve takipçilerinizi follewes ediyorsunuz. Böyle durumda her takipçinizin karşısında 3 nokta göreceksiniz. Kaldırmak istediğiniz kullanıcının üzerine dokunarak kaldır’ı seçmeniz yeterli olacaktır.

Online Olduğunuzu Kapatma

Bu özellik henüz yeni olarak İnstagram’ a geldi ve özelliğin amacı ise kullanıcılarınızın en son ne zaman aktif olduklarını görmenizi sağlamak eğer siz takipçilerinizin sizin online olup olmadığınızı görmelerini istemiyorsanız o zaman bu özelliği kapatabiliyorsunuz.

Yorum Engelleme

Bazen bir fotoğraf ya da video paylaşırsınız ve insanların ona yorum yapmadan sadece görmelerini istersiniz. Çünkü bazen sizin istemediğiniz yorumlarla karşı karşıya kalmanızda mümkün oluyor. Bunu yapabilmek için genel ayarlardan yorum yapılmasını istemediğiniz gönderi için kapatma işlemini yapabiliyorsunuz.

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir